Лидерът на БСП Корнелия Нинова върна третия мандат на президента Румен

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова върна третия мандат на президента Румен
Коментари Харесай

Лидерът на БСП Корнелия Нинова върна мандата на президента

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова върна третия мандат на президента Румен Радев.

Държавният глава прие на „ Дондуков “ 2 представители на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “, на която връчи третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на 46-ото Народно заседание.

" Искам да ви поздравя за виновния метод за сформиране на държавно управление. Поздравявам Ви за държанието, което срещна утвърждение от българските жители. Уви, чакат ни нови избори. Пожелавам Ви триумф ", сподели президентът Румен Радев пред представителите на Българска социалистическа партия.

" Чакат ни нови избори и договаряния за сформиране на кабинет и имам вяра, че още веднъж Българска социалистическа партия ще бъде деен участник в тях ", съобщи президентът Румен Радев.

„ Използвам случая да благодаря и на министрите и заместник-министри социалисти в служебното държавно управление, които с виновната си работа заслужиха досега уважението на хората “, добави президентът.

" Положихме оптимални старания за разсъдък, диалогичност и отговорност за съставяне на държавно управление ", сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при връщането на третия и финален неосъществен мандат за сформиране на държавно управление.

„ Не срещнахме поддръжка от страна на Има Такъв Народ, Демократична България и ИБГНИ. Поради това връщаме мандата несбъднат “, добави тя.

В петък, 2 септември, Националният съвет на Българска социалистическа партия реши партията да върне мандата неосъществен на 7 септември.

" Положихме оптимални старания за реализиране на болшинство и за образуване на постоянен кабинет и работещ парламент. Знаете резултата от нашите диалози - трите така наречен партии на митинга ни отхвърлиха. Смятаме, че е безсмислено да се не престават тези старания ", акцентира Корнелия Нинова след съвещанието на Националния съвет.

" Ние искахме разсъдък и отговорност, само че не се получи ", изрази страдание водачът на Българска социалистическа партия в петък.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР